Divendres, 28 de gener, a les 8 del vespre.

Sala del Teatre

Breu descripció:
Des dels seus inicis, els ateneus han estat espais socioculturals en els que es promou la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació. Per a molts, els valors de l’ateneísme són motiu d’orgull i, fins i tot, un estil de vida, però d’altres persones es qüestionen si té sentit l’associacionisme en plena era digital, quan la tendència sembla que sigui optar ràpidament a tot, però sense comprometre’s a res. També hi
ha qui pensa que vetllar per la promoció de les tradicions i la cultura del nostre país és remar contracorrent en un món cada cop més globalitzat i en una societat cada vegada més individualista i curterminista.
Llavors, els ateneus són el vestigi entossudit d’un passat condemnat a l’extinció o, pel contrari, segueixen sent essencials per encarar amb rigor i entusiasme els reptes de la trepidant transformació social i econòmica que estem vivint?


Càrrec del ponent: President de la Federació d’Ateneus de Catalunya i president de la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca.


Breu biografia:
Nascut el 1963 a Barcelona.
De la mà dels pares, m’inicio amb 9 anys en el món associatiu fent de ballador a un Esbart.
Treballador voluntari des dels 18 anys. Fet i crescut des del món cultural en el seu vessant més ampli, des de la cultura popular i les activitats de vacances i de lleure per a infants i joves, fins als moviments veïnals, passant pel compromís social. Gestor cultural i programador d’arts escèniques al Teatre del Coro. Precursor de la cultura com a quelcom proper, abastable, del poble i per al poble. Crec que una ciutadania activa, participativa, empoderada ha de ser la protagonista del calendari festiu de qualsevol municipi. President de la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca i Ballador de Ball de Gitanes o Ball de Plaça.