Dissabte 1 d’octubre – 20h Sala Centenari

Poemes per l’1 d’octubre

Un any més arriba aquest acte de reivindicació social. En aquesta ocasió amb el següent format: primer part poemes a micròfon obert (participació col·lectiva popular); segona part amb recital de poemes escollits reivindicatius de poetes que enguany commemoren aniversaris (naixement, mort, etc.).

Divendres 7 d’octubre – 21h30 Sala Centenari

Lectura pomes Rosa Fabregat

Aprofitant la recent publicació per part de l’Editorial Cumprasia de la seva darrera obra L’últim cant, volem retre un sentit homenatge a la nostra tan estimada poeta Lleidetana, fortament vinculada a la nostra vila de Llorenç del Penedes, tot recitant una sèrie de poemes escollits d’entre tota la seva extensa obra.

Dissabte 8 d’octubre – 20h Sala Teatre

Representació NOT TALENT, de Judit Martin.

Ideat, escrit i interpretat per Judit Martin, una xerrada sobre la fascinació que provoquen les obres d’art fallides i la desídia que provoca sovint el criteri hegemònic. Una venedora de fum, una decadent cantant multimilionària i una poeta solidaria són alguns dels personatges que donaran les claus de l’èxit per a triomfar en aquesta època on tothom sol ser artista.

Divendres 14 d’octubre – 21h30 Sala Centenari

Recital poesia Vordi Valls

Ens visita el Jordi Valls i Pozo, de Barcelona, qui ens oferirà un tastet de la seva obra. Ha publicat diversos poemaris, sent els darrers Guillem Tell, Pollo, Penumbras i Pla 10 de l’espai exterior (Premi Vicent Andrés Estellés de poesia 2020)

Diumenge 16 d’octubre – 12h Sala Centenari

Vivim del Cuento – Contes desexplicats (Rondallaire)

Personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Una caputxeta forçuda, una rateta lectora o un patufet gegant us entretindrà i acompanyaran. a més a més, si us agrada aquesta sessió, us podeu emportat tots aquest contes a casa ja que els tenen tots publicats. De 3 a 12 anys.

Divendres 21 d’octubre – 21h30 Sala Teatre

Recital poesia d’Anna Gual

Ens visita l’Anna Gual i Vendrell, poeta de Vilafranca del Penedès, qui ens oferirà un tastet de la seva obra. Ha publicat diversos poemaris, entre els quals destaquen la trilogia Arrel Trinitat (formada per Molsa, El Tubercle i Altres semidéus), Ameba (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2019) i Les ocultacions (Premi Miquel de Palol de poesia 2022).

Divendres 28 d’octubre – 21h30 Centenari

Recital poesia de Sandra D. Roig i Santi Borrell

Ens visiten la Sandra D. Roig i el Santi Borrell, poetes tots dos de l’Alt Penedès (La Ràpita i Vilafranca del Penedès, respectivament). La Sandra D. Roig ha publicat els poemaris De Blanc Satí i La Pols del Segle, sent molt activa a les xarxes. El Santi Borrell, home molt polifacètic, ha publicat Els dies a les mans, Fragments d’una pedra, Mar da Morte, i aquest estiu el recull Poemes 1997-2010. Cal destacar que és el comissari del reconegut festival Poesia a les Caves de Sant Sadurní d’Anoia.

Dissabte 5 de novembre – 10h Sala Centenari

Taller de poesia a càrrec del poeta David Figueres

El poeta reusenc David Figueres en delectarà tot impartint un taller de poesia. David Figueres (Reus, 1974) ha fet estudis d’administració, humanitats, dramatúrgia i guió de televisió. Ha publicat els reculls de poemes A les portes de Tannhäuser (Premi Gabriel Ferrater, 1996) i El trànsit de la llum (2001), així com també diversos contes guardonats en premis literaris d’arreu dels Països Catalans. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació i fa recitals de poesia. Imparteix Tallers de poesia a L’Escola de Lletres de Tarragona.

Acte gratuït amb aforament limitat. Es confirmarà per rigorós ordre d’inscripció realitzada mitjançant correu a teatredelacumprativa@gmail.com.

** Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès

Dissabte 12 de novembre – 21h30 Sala Teatre

Homenatge poètico-musical “Ferrater. G” – Meritxell Gené, veu; Santi Careta, guitarra; Pau Guillamet “Guillamino”, bases i electrònica.

Adaptació de l’homenatge poètico-musical que va clausurar la darrera edició del BarnaSants, amb motiu del centenari d’aquest gran poeta, crítc, lingüista i professor.

G de Gabriel, G de gosar gaudir, G de ginebra, G de gènere, G de geni, i punt. I punt G. “Ferrater. G” recupera el Ferrater més provocador, irreverent, irònic, melancòlic i punyent. Com un joc, més enllà de la poesia, la curiositat del cos. L’escena tota sencera: parlada, cantada, coreografiada de color d’olor de poma, en un clam del gosar poder, poder ser sensualitat i desig. És el tremolor dels bruscos túnels del Ferrater més angular: l’escriptor, el crític, el traductor, el professor, el lingüista.

NOTES:

  • En tots els recitals a la Sala Centenari s’oferirà una copa de cava als assistents, gentilesa de L’AGRÍCOLA I SECCIÓ DE CRÈDIT DE LLORENÇ DEL PENEDÈS.